Glad pleisterwerk Plafond

Bij het gladpleisteren van het plafond wordt er een gipslaag op het plafond aangebracht, wat met een spaan wordt afgewerkt waardoor er een glad geheel ontstaat. Let wel op dat gladpleisterwerk plafonds altijd afgewerkt dienen te worden met een latex of muurverf om een mooi egaal geheel te krijgen.

Gladgepleisterd plafond afgewerkt met een sierlijst

Werkzaamheden:

Voorbehandeling plafond

Betokontakt®

Het plafond wordt eerst voorbehandeld met Betokontakt.
Betokontakt is een voorstrijkmiddel voor gipspleisters op gladde ondergronden.

Toepassing
Betokontakt is geschikt voor gladde, zwak of niet zuigende ondergronden (bijv. gipsplaten, oude spacklaag, beton). Met Betokontakt worden minerale ondergronden binnenshuis, die door hun grote dichtheid en gering zuigvermogen niet direct geschikt zijn voor bepleistering, voorbehandeld. Betokontakt vormt een hechtbrug tussen ondergrond en de aan te brengen gipspleister.

Prijs voorbehandeling plafond: zit bij de m2-prijs van de gewenste afwerking inbegrepen.

Hierna kan voor verschillende afwerkingen worden gekozen:

  • Gladpleisterwerk plafond (sausklaar)
  • Schuurwerk plafond
  • Spackspuitwerk plafond 


Gladpleisterwerk plafond (sausklaar)

Goldband®

Na droging van de voorstrijk wordt er een gipslaag van 3-5 mmop het plafond aangebracht, wat met een spaan wordt afgewerkt waardoor er een glad geheel ontstaat.

Gebruikte materialen
Goldband is een éénlaags pleister die handmatig verwerkt wordt. De pleister heeft een hoge opbrengst en een lange verwerkingstijd. De pleister is door zijn toeslagstoffen geschikt voor grotere laagdiktes. Een kant-en-klare gipsmortel (pleistergips), conform BRL 4201, Kiwa K2572.

Toepassing
Alle plafonds binnenshuis zijn geschikt om de pleister op aan te brengen, inclusief keukens en badkamers in woningen. Ook is de pleister bij uitstek geschikt voor pleisterdragers zoals stucplaten of Stucanet.

Resultaat en prijs:

Resultaat: een superglad plafond, waardoor de ruimte (bv. woonkamer, slaapkamer) groter lijkt. Uw plafond wordt sausklaar opgeleverd.

Indien uw woning ouder is dan 2 jaar, betaald u slechts 6% BTW.
Prijs kan worden gehanteerd voor plafonds met een hoogte tot270 cm.

Garantie:

Wij geven 5 jaar garantie op het aangebrachte stucwerk..

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan.